Forbindelsen mellem solnedgange og mindfulness

Paleo-diæten er en populær spisetrend, men det er ikke den bedste plan for alle. Vores registrerede diætister forklarer diæten, de sundhedsmæssige fordele, den kan give, og de sundhedsrisici, den kan medføre.

Den populære palæolitiske diæt eller paleo-diæt er centreret om ideen om, at det at spise som vores forfædre stemmer overens med vores genetik og fremmer et godt helbred. Det er også kendt som hulemanden, stenalderen eller bøf- og bacondiæt. En paleo-diæters madvalg er begrænset til, hvad der kunne jages, fiskes eller samles i forhistorisk tid, såsom kød, fisk og grøntsager.

Teorien er, at stigningen i kroniske sygdomme i det moderne samfund stammer fra landbrugsrevolutionen. Det tyder på, at tilsætning af korn, bælgfrugter og mejeriprodukter til måltider kan føre til en lang række kroniske sygdomme og tilstande – fra fedme til allergier.

UC Davis Health registrerede diætister besvarer nogle af dine spørgsmål om paleo-diæten.

Spiste hulefolk virkelig mest kød?

Folk, der levede i den palæolitiske periode, eller “hulefolk”, spiste, hvad deres omgivelser tilbød dem. Når de var omgivet af fisk eller havliv, var det, hvad de spiste. I tropiske levesteder spiste folk en række forskellige vegetabilske og animalske fødevarer. At kalde en kost, der hovedsageligt består af protein, for “paleo-diæten” er ikke nøjagtig. Også mennesker, der levede i tidligere tider, levede simpelthen ikke til den alder, hvor kroniske sygdomme typisk opstår.